Tulaga lautele o alava aramid

Kevlar (Kevlar) o le igoa moni o se oloa a DuPont, o se ituaiga o mea polymer.O lona igoa vailaʻau o le "poly (terephthalamide)", e masani ona taʻua o le "aramid fiber".

Aramid o le igoa lautele ole polyamide aromatic.Pe a faatusatusa i mea masani polyamide e pei o le nylon 6 ma le nylon 66, o le aramid e sili ona lelei mea e pei o le ultra-maualuga malosi, modulus maualuga ma le maualuga o le vevela tetee ona o le filifili carbon vaivai i le filifili mole ua suia i le fausaga mama benzene mama.E tele ituaiga o alava aramid, ma aramid fiber 1313 ma aramid fiber 1414 o loʻo faʻaaogaina lautele.Kevlar e fetaui ma le aramid fiber 1414. O le igoa vailaʻau o le aramid fiber 1313 o le polyphthalamide, o se mea e sili ona lelei e puipuia ai le afi.

I le taimi nei, o le manaoga faaletausaga o alava para-aramid (aramid fiber 1414) i Saina e sili atu i le 5,000 tone, e tele lava le faalagolago i oloa faaulufale mai, ma le tau maketi e fai si maualuga, e uiga i 200,000 yuan / tone.O le au gaosi autu o DuPont i le Iunaite Setete ma Teijin i Iapani.

A'o le m-aramid fiber (aramid fiber 1313), "Taimeida" gaosia e Yantai Taihe New Materials Co., Ltd. o lo'o i ai le lona lua pito sili ona maualuga o maketi i le lalolagi ma e malosi le fa'atauva'a maketi.O le aufaipisinisi i le lalolagi atoa o m-aramid fiber e tele lava DuPont i le Iunaite Setete ma Teijin i Iapani.O le Dupont o loʻo i ai le maualuga o le maketi o maketi ma faʻamatalaga oloa faʻapitoa, ma o loʻo avea pea ma taʻitaʻi o pisinisi i le lalolagi atoa.


Taimi meli: Nov-16-2022
;